Megújult az oklándi kápolna

Kishírek – 2014. november 6., csütörtök | 10:17

„Az embereket nem a pénz, a rang, a születés avatja előkelővé, hanem a jellem és az értelem” – hangzott el november 4-én, a Hargita megyei oklándi római katolikus kápolna Borromeo Szent Károly ünnepén tartott búcsúján – írja a Székelyhon.ro.

Homoródkarácsonyfalva leányegyházközségének ünnepére egybegyűltek a helyi, az almási és a karácsonyfalvi egyházközségek zarándokai, valamint a testvérfelekezetek tagjai.

Bálint Emil balánbányai plébános beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a tudós védőszent nem tudása révén vált naggyá: akkor segített az embereknek, amikor szükségük volt rá. Szent Károly életpéldája nyomán a védelmébe ajánlott filia ünnepén a Krisztus-követést és a cselekvő szeretet gyakorlását emelte ki, illetve hogy miként tegyük jelenvalóvá a keresztény értékeket azoknak az eszközöknek a segítségével, amelyek rendelkezésünkre állnak: a családban, abban a közösségben, amelyhez tartozunk, és a társadalomban.

A családias liturgia végén Tamás Huba, az anyaegyházközség plébánosa köszönetet mondott a szolgálatvégzőknek. Hálával említette az elvégzett munkákat: a belső meszelést, a takarítást, a megújult kerítést, az elegyengetett udvart, a megyei önkormányzat segítségével részben megerősített kőkerítést, az almásiak ajándékát, a kandallót.

Fotó: Székelyhon.ro

Magyar Kurír