Megújult a paksi iskola

Kishírek – 2015. május 19., kedd | 14:48

172 millió forintból, egy KEOP-pályázat jóvoltából és a Pécsi Egyházmegyének köszönhetően korszerűsödött a paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. A projekt révén a térség több mint húsz éve működő kiemelkedő oktatási intézménye újult meg – tájékoztat a Pécsi Egyházmegye.

A paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium életében jelentős beruházást jelent a tavaly elnyert 67,5 millió forintos KEOP-pályázat, amelyhez további több mint 100 milliós támogatási összeggel járult hozzá a fenntartó Pécsi Egyházmegye.

A beruházás során a helyi védelem alatt álló épület teljes homlokzata megújult, visszaállították annak eredeti állapotát. A nyílászárókat kicserélték, szigetelést kapott az intézmény, korszerűsödtek az osztálytermek és a vizesblokkok is. A gimnáziumépület átalakításának összköltsége csaknem 140 millió forint volt. A fenntartónak köszönhetően azonban a három tantermet és irodahelyiségeket tartalmazó kis épületet is felújították, több mint 30 millió forintból.

A paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumra nem vonatkoznak körzethatárok: lakóhelytől függetlenül bármely szülő beírathatja gyermekét, aki elfogadja az intézmény keresztény értékrendjét, nevelési programját. Az intézmény jó tanulmányi eredményű diákjai az általános iskola 4. osztályának befejezése után a 8 évfolyamos gimnáziumi tagozaton folytathatják tanulmányaikat és tehetik le az érettségi vizsgát.

A Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium általános iskolai tagozata 1993 szeptemberében, nyolc évfolyamos gimnáziumi tagozata 1994-ben kezdte meg működését. Az intézmény az 1977-ben tragikus körülmények között elhunyt fiatal paksi káplán, Balogh Antal nevét vette fel.

Az intézmény vezetősége és pedagógusai vallják, hogy az iskolai nevelés csak akkor lesz eredményes, ha család és iskola együttműködik: ha a gyermekek a családban és az iskolában azonos nevelésben részesülnek, egyirányú hatás éri őket.

Fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria