Megünnepelték a baji Assisi Szent Ferenc-templom felújítását

Kishírek – 2016. szeptember 21., szerda | 11:27

Szentmisével ünnepelték szeptember 17-én a baji hívek a templom felújításának befejezését.

Kovács Csaba Albert OCD, a tatai Szent Imre-templom plébánosa 11 órától mutatott be ünnepi hálaadó szentmisét, amelyen Pozsgai Csaba, a banai Szentháromság-templom plébánosa, Havassy Bálint László, a tatai Szent Kereszt-templom plébánosa, valamint Végerbauer Richárd koncelebrált, aki Rómában folytat teológiai tanulmányokat.

Kovács Csaba Albert homíliájában felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy amint a templom sok alkotóelemből épül fel, úgy az egyház, és benne az egyházközségük is, Isten lelki otthonaként a hívekből épül fel. A magvető evangéliumi története kapcsán emlékeztetett, hogy a hívek közössége az Isten kertje, melyet ápolni és gondozni kell, és így biztosítható, hogy a „jó földbe hullott mag kikeljen, és meghozza százszoros termését”.

Az áldozási ének a település sváb hagyományaihoz híven német nyelven hangzott el. A szentmise végén a helyi egyházközség képviseletében Hartmann Csaba, a plébániai tanácsadó testület elnöke köszöntötte a templom helyreállításában tevékenyen részt vevő atyákat, és megköszönte munkájukat. Tolmácsolta a testület háláját a renovációt végző szakemberek munkájáért, és kiemelten megköszönte a település híveinek áldozatos adományaikat, egyházközségi hozzájárulásukat és imáikat, melyek lehetővé tették a templom külső megújulását. Ezt követően hangzott fel közös hálaadásként a Te Deum.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria