Ministránstábort szerveztek a magyarországi szaléziak

Megszentelt élet – 2016. július 21., csütörtök | 16:25

„Te vagy a világ világossága – Mutasd meg az utat!” mottóval rendezte meg a Magyar Szalézi Tartomány nagy múltú ministránstáborát július 12. és 16. között Péliföldszentkereszten.

A résztvevők száma a tavalyihoz képest némi növekedést mutatott: a segítőkkel együtt 70 fő volt.

A tábor minden napja egy központi gondolat, mottó köré rendeződött, amire az aznapi előadások, szentmise és a programok épültek. A tábor vezetője, Quadros Lytton hivatáspasztorációs megbízott szerint a hivatástudatról és a meghívásról való beszélgetés nagyon fontos, ezért a fő hangsúly is ezen volt.

A korábban megszokott versengés-központú ministránstábori hangulat lassan átalakul, most már nem a vetélkedés és a Savio Domonkos-kupa elnyerése a lényeg, hanem az együttlét, Isten és egymás jobb megismerése. Emellett a táborban megmaradtak a régi, megszokott, jól bevált elemek is: a reggeli torna, az elmélkedések, a strand, a sportversenyek, elméleti és fizikai gyakorlatok, akadályverseny, szentségimádás.

Idén is több szalézi szerzetes kapcsolódott be a tábor programjaiba: Ábrahám Béla tartományfőnök, Depula Flavio, Hartai Gábor és Sabu Joseph szalézi atyák, Tóth Péter és Kovács Sándor szalézi szerzetesnövendékek, és részt vett a szentmisén újmisés áldását adva a jelenlévőkre a nemrég szentelt, nyergesújfalui születésű Csepregi Róbert is.

Idén a részt vevő csapatokat, mivel kis létszámban érkeztek különböző helyekről, összevonták, így a fiatalok még jobban meg tudták ismerni egymást. Szombathely önálló csapata mellett Óbuda–Százhalombatta, Sopron–Mogyoród, Borsodnádasd–Újpest és Csákvár–Szár egyesített csapatai mérhették össze ügyességüket.

A tábor végén két díjat is átvehettek a résztvevők. A hagyományos „Ministráns, aki tetszik nekünk” címért folyó egyéni verseny – amely során elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldani a jelentkezőknek – győztesének járó Savio Domonkos-szobrot a szombathelyi Pados Benjámin vihette haza. A tábori csapatversenyt pedig ismét a szombathelyi ministránsok nyerték meg, megelőzve Csákvár–Szár csapatát.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria