Mongóliában hozták létre legújabb missziójukat a szaléziak

Megszentelt élet – 2016. október 23., vasárnap | 15:58

Ángel Fernández Artime rendfőnök 2016 júniusában engedélyt adott egy új szalézi mű alapítására Mongóliában. A szalézi szerzeteseket és nővéreket október 15-én Wenceslao Padilla, Mongólia püspöke mutatta be a helyi híveknek a mise alatt.

A szertartáson mintegy negyvenen vettek részt. Paul Leung hongkongi származású misszionárius, Mongólia szeptemberben kinevezett apostoli delegátusa az egybegyűltekhez fordulva hangsúlyozta, hogy teljes mértékben támogatja a missziót Shovoo-ban.

Az új szalézi alapítás voltaképpen egy régebb óta meglévő missziós központ, amelyet az elmúlt 15 évben maga a püspök működtetett, aki szerette volna rábízni a missziót egy szerzetesrendre, de a munkatársak és az erőforrások hiánya miatt senki sem tudta felvállalni.

Ebben az évben a mongol misszióban három misszionáriusért adnak hálát, akik befejezték tanulmányaikat és egyéb feladataikat, és visszatértek Mongóliába. A misszionáriusok érkezésével folytatódik a bővítési és fejlesztési folyamat Mongóliában.

Shovoo, ami azt jelenti: „madár”, egy falu 40 kilométerre Ulánbátortól, ahol mintegy hatvan katolikus él, sok a gyermek és fiatal. Hegyek, folyók és gazdag legelők veszik körül. Az emberek fő foglalkozása a mezőgazdaság.

A shovoo-i misszió úttörője Andrew Nguyen Tin korábbi delegátus és Mario Gasper, aki a Vietnam-Mongólia Szalézi Tartományból érkezett. A mongóliai delegátus sok sikert és kitartást kívánt, és biztosította rendtársait imáiról és támogatásáról.

Ángel Fernández Artime szalézi rendfőnök október 20-án indult el ázsiai útjára, melynek során meglátogatja a dél-koreai, mongóliai és mianmari missziókban szolgáló rendtársakat, és ellátogat a shovoo-i misszióba is.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria