Mozgalmas január Kőszegen

Kishírek – 2015. január 26., hétfő | 15:06

A kőszegi Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium januárban több jeles eseménynek adott helyet – tájékoztat a Martinus.hu.


                                           Képgaléria – klikk a képre!

A téli szünet utáni második napon az alsó és felső tagozat külön-külön szentmisével emlékezett meg vízkereszt ünnepéről, majd az iskolalelkész, Tete Remis SVD atya megáldotta az osztálytermeket és az óvodai csoportszobákat.

Több mint egy évtizedes hagyomány, hogy a kőszegi egyházközségi bál szervezési munkálatait az iskola vállalja. Január 10-én, szombaton este zsúfolásig megtelt a Nagy László Gyógypedagógiai Intézmény díszterme, melyet előzőleg a horvátok közössége rendezett be, és a tantestület tagjai láttak el dekorációval.


Harangozó Vilmos esperes-plébános bált megnyitó szavai után következett a várva várt angolkeringő. A táncra hónapokon át gyakoroltak a nyolcadikos diákok Debreczeni Attila irányításával.

Pénteken, január 16-án Árpád-házi Szent Margit, az iskola védőszentje ünnepét ülte meg az iskola. A hatodik osztályosok – hűen hagyományaikhoz – Szent Margit életét bemutató színdarabbal készültek. Az idei jelenetsor arra világított rá, hogyan mutatkozott meg Szent Margit mindennapjaiban az imádkozó, a gyógyító és a békét teremtő Jézus lelkülete.


Január 18-án, az iskola védőszentjének ünnepén újabb izgalmas kihívás várt a diákokra: a Duna TV és az M1 csatorna élő adásban közvetítette az ünnepi szentmisét. A felvétel előtti napokban már találkoztak a gyerekek néhány kamerával az iskolában, hiszen a Katolikus Krónika számára egy bemutató műsort is forgattak az intézményről. Ezt a szentmise élő közvetítése előtt, január 18-án láthatták a tévénézők.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria