Nyílt napot tartottak a PPKE BTK esztergomi képzési helyén, a Iohanneumban

Hazai – 2014. november 27., csütörtök | 9:58

A november 25-i nyílt napról, melyen bemutatták a katolikus egyetem Vitéz János Tanárképző Központjának óvodapedagógus- és tanítóképzését, Kissné Csorba Erika kapcsolat- és rendezvényszervező referens tájékoztatta szerkesztőségünket.


Az esztergomi Iohanneum épületében rendezett nyílt nap Gloviczki Zoltán intézetvezető szakos tájékoztatójával kezdődött, amelyen az óvó- és tanítóképzés részleteibe nyerhettek betekintést a leendő egyetemisták.

Az egyetemválasztás előtt álló gimnazisták számára tartott tájékoztató napon bemutatkoztak az óvodapedagógus, tanító, német nemzetiségi szakirányos tanító és szlovák nemzetiségi szakirányos tanító szakok.

Ezt követően a reménybeli hallgatók testközelből is megtapasztalhatták, milyenek az egyetemi órák:  a bemutató mintaelőadásokon megismerkedhettek az óvópedagógia módszertanával, megtudhatták, mi az az élménypedagógia, matematikai játékokkal találkoztak, illetve sport- és testnevelés foglalkozáson vehettek részt.

A központi tájékoztatón Botos Máté, a PPKE BTK dékánja köszöntötte a középiskolásokat, majd tájékoztatást tartott számukra a felvételi információkról. Az érdeklődők végül a külföldi ösztöndíj-lehetőségekről és az elhelyezkedési esélyekről kaphattak képet.

A pázmányos hagyományoknak megfelelően a nyílt nap folyamán az aulában a kar különböző diákszervezeteinek kínálatában személyre szabottan kérhetett információt a középiskolások az egyetemi élettel kapcsolatban.

További nyílt napok a Pázmányon:
2014. december 3. Budapest
2015. január 26. Budapest
2015. január 27. Esztergom
2015. január 27. Piliscsaba

Fotó: PPKE BTK

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria