Nyílt napot tartott és tartós élelmiszert osztott Győri Egyházmegyei Karitász

Hazai – 2018. március 23., péntek | 16:34

A Győri Egyházmegyei Karitász – történetében első alkalommal – március 20-ára, a szociális munka világnapjára nyílt napot hirdetett.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A győri Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának Szociális Tanulmányok és Szociológia Tanszékével együttműködésben, több más partnerszerveztet mellett a Győri Egyházmegyei Karitász is várta a tevékenységük iránt érdeklődőket az Apor Vilmos Házba (9027 Győr, Kandó Kálmán utca 10.).


A vendégek megismerhették a szervezet segítő tevékenységének változatos formáit, betekinthettek a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának részleteibe, illetve részt vehettek az egyik munkatárs érzékenyítő előadásán. Borsodi Erzsébet a gyengénlátók és vakok sorsáról, nehézségeiről és lehetőségeiről beszélt, a közönség pedig kipróbálhatta az általa használt speciális eszközöket.


Másnap, március 21-én, illetve 22-én az egyházmegyei karitász a húsvéti készület jegyében adományt osztott: összesen 178 rászoruló családot segítettek tartósélelmiszer-csomagokkal. Mivel a Győri Egyházmegye templomaiban meghirdetett nagyböjti élelmiszergyűjtés eredményeként csaknem négy tonnányi adomány gyűlt össze a karitászközpontban, a tartósélelmiszer-osztás szervezett keretek között március 27-én és 28-án 9–12 óra között folytatódik a győri Apor Vilmos Házban.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria