Obama elnök rózsafüzére

Kitekintő – 2016. október 19., szerda | 21:59

Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke még januárban Ingrid Nilsen YouTube-sztárnak interjút adva felfedte, hogy mik azok a dolgok, amiket mindig magával hord. A vallási tisztelet tárgyai ezek, melyek különösen fontosak számára, és a legkülönbözőbb emberektől kapta őket, köztük Ferenc pápától.


Az elnök elmondta, egy ilyen vallási tárgy, ami mindig nála van, egy rózsafüzér, amelyet Ferenc pápától kapott, a Szentatya amerikai apostoli látogatása során. 2015 szeptemberében találkoztak Washingtonban, mielőtt a katolikus egyházfő New Yorkba, majd Philadelphiába utazott tovább a Családok VIII. Világtalálkozójára.


Az interjú közben Barack Obama elővette öltönynadrágja zsebéből a rózsafüzért, és megmutatta az őt kérdező Ingrid Nilsennek, akinek elmondta: „Sokat jelent ez számomra, mert annyira csodálom őt [ti. Ferenc pápát], és ez [a rózsafüzér] a békére, a megértés és az etikus hozzáállás előmozdítására emlékeztet.”


Az elnök zsebéből még egy Etiópiából származó kopt kereszt is előkerült. Barack Obama végül hozzátette, ezek a tárgyak, melyek mindig nála vannak, azokra az emberekre emlékeztetik, akikkel élete során találkozott, az ő reményeikre és álmaikra, és arra a bizalomra is, melyet belé vetettek.

Forrás és fotó: E-communio.ro; Catholicherald.co.uk

Magyar Kurír
(ki)

Kapcsolódó fotógaléria