Orvosok lelkinapja

Kishírek – 2015. április 16., csütörtök | 12:57

A hétvégén a Magyar Görögkatolikus Orvosok Nagy Szent Bazil Rendjének Egyesülete tartott lelkinapot Sajópálfalán – tájékoztat a Miskolci Egyházmegye honlapja.


Mindannyian többé-kevésbé ismerjük a magyar egészségügy már-már permanens válságát és azt a morális válságot is, ami Európa-szerte tapasztalható. A keresztény orvosnak különösen nagy felelőssége van abban, hogy a maga helyén a kiutat, a segítség lehetőségét keresse. Ebben a munkában iránymutatóul szolgálhat egy ilyen jellegű összefogás, melynek szüksége van rendszeres lelki megerősítésre.

A lelki fejlődéshez Orosz Atanáz megyéspüspök jelenléte és előadása nyújtott támaszt, a zsoltárok szövegeiben előforduló betegekre és gyógyítókra vonatkozó utalások segítségével. A mostani összejövetel még egy fontos témát napirendre vett: az eutanázia kérdését. Dr. Rojkovics Bernadette a Magyar Bioetikai Társaság képviseletében számolt be arról, hogyan alakul Európában az eutanázia megközelítése, és mit fogalmaznak meg ezzel kapcsolatban a magyar törvények.

A jelen lévő orvosok és gyógyszerészek közösen kerestek választ arra, hogyan nyújthat egy hívő orvos szakmai tudásán túl lelki támaszt is a határhelyzetben szenvedő betegeknek. A gyógyításban részt vevők találkozóinak sora ősszel Máriapócson folytatódik.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria