Pálos 70 – Ötödik alkalommal hívnak zarándokolni a pálosok

Megszentelt élet – 2015. szeptember 28., hétfő | 16:16

A budapesti Sziklatemplom és Márianosztra között vezető „Pálos 70” elnevezésű gyalogút megtétele egyszerre jelenthet zarándoklást, teljesítménytúrát és kirándulást. Az október 2. és 4. közötti program a lelki elmélyülésre ad lehetőséget, találkozásra hívva keresőket és hívőket egyaránt.

Idén ötödik éve indulnak el a zarándokok a Pálos 70 elnevezésű gyalogos teljesítménytúrán és zarándoklaton a budapesti Sziklatemplom és Márianosztra között. A Pálos 70 lelki üzenettel gazdagított természetjárás, lehetőség a lelki elmélyülésre, a találkozásra, de egyben misszió és pre-evangelizáció is.

Az esemény eddig több mint 700 embert mozgatott meg évente. A túra egyik legfontosabb feladata a lelki megnyugvásra vágyók, az önmagukat és életük értelmét keresők missziós jellegű megszólítása és közösségbe való bekapcsolása. A hívők számára pedig egy újabb találkozási pontot, a közös ima lehetőségét és a keresztény közösség élményét kívánja nyújtani a gyalogos zarándoklat – fogalmazzák meg a szervezők a Pálos 70 célját.

A zarándoklat nyolcféle útváltozatot kínál. Maga a Pálos 70 egy teljesítménytúra, amelynek keretében a 74 kilométert egy nap alatt járják végig. A hétvége során egy két és fél napra bontott zarándoktúrát is terveznek pálos testvérek vezetésével Fehér barátok nyomában címmel. Három rövidebb távú túrát is kínálnak Virág Benedek, Boldog Özséb és Vezér Ferenc elnevezésekkel, egy délutáni-esti kirándulást Remete Szent Pál névvel, valamint egy könnyű kirándulást gyermekes családoknak Pálos gyermekzarándoklat címmel. A hagyományos, pálos vezetésű énekes-imádságos Magyarok Nagyasszonya búcsújáró zarándoklat hét kilométeres távval október 4-én, vasárnap reggel indul.

A Pálos 70-re egyének és csoportok jelentkezését is várják. A rendezvény Márianosztrán szentmisével zárul: a kegytemplom búcsús szentmiséjét Vizi András márianosztrai plébános, pálos szerzetes mutatja be.

Részletes információ a Palos70.hu oldalon érhető el.

Fotó: Teró Veronika, Thaler Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria