Tihanyban tartották a XXIII. egyetemi pasztorális konferenciát

Hazai – 2017. április 22., szombat | 17:21

A fényes héten, április 20-21-én Tihanyban találkoztak a Kárpát-medencei római katolikus egyetemi lelkészek.


Az idei konferencia Csíkszeredáról, Kolozsvárról, Nagyváradról, Szegedről, Pécsről, Miskolcról, Veszprémből, Szombathelyről és Budapestről érkezett résztvevői – a magyar nyelvű egyetemeken és főiskolákon működő katolikus lelkipásztorok és egyetemi lelkészségek és szakkollégiumok munkatársai – találkoztak Tihanyban, hogy megosszák tapasztalataikat az egyetemi pasztoráció területén.

Lelkészek és munkatársaik az egyetemi életben folyó nevelés témájáról tanácskoztak. Két előadást hallgattak meg: Korzenszky Richárd bencés perjel Válságban az iskola? címmel, Márfi Gyula veszprémi érsek Keresztény értékeink témában fejtette ki gondolatait. Ezt követően a résztvevők kerekasztal-beszélgetésekben vitatták meg az elhangzottakat és tárták fel szolgálatuk jelen problémáit. A kommunikációs koordinátori szerepet Varga Péter Pius tanár látta el. Németh Norbert, a Szombathelyi Egyházmegye egyetemi lelkésze a KELET (Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozója) tapasztalatait osztotta meg.

A konferencia tagjai közös szentmisén vettek részt az apátság kápolnájában.

A találkozó végén záródokumentumot készítettek, amelyet minden egyetemi város főpásztorának elküldenek.

Döntöttek a következő évi találkozás témájáról és helyszínéről, valamint a KELET és az egyetemisták mátraverebély-szentkúti zarándoklata megszervezéséről. A résztvevők Márfi Gyula érsek áldásával indult haza – írta összefoglalójában Pákozdi István budapesti egyetemi lelkész.

Fotó: Gergely Gaby

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria