Pedagógusok lelkigyakorlata a Martineum Felnőttképző Akadémián

Kishírek – 2016. július 6., szerda | 16:09

Június 20-22. között rendezték meg az idei nyári lelkigyakorlatot a katolikus iskolák pedagógusai számára a Martineum Felnőttképző Akadémián, amelynek mottója: „Az ízét vesztett só...” (A keresztény hitelesség). A lelkigyakorlatot Farkas István piarista szerzetes vezette.

A tíz elmélkedésre felfűzött lelkigyakorlaton Farkas István logikusan és érthetően vezette el a résztvevőket olyan igazságokhoz, amelyeket nemcsak személyes életükben, hanem pedagógusi munkájuk során is alkalmazhatnak.

Ahogyan a jelenlévők megfogalmazták: „Emberi kapcsolataink csak akkor működnek, ha először elfogadjuk, megismerjük önmagunkat”.

Farkas István rávilágított a párbeszéd, a bizalom, az őszinteség, a hűség és a valódi szeretet fontosságára a személyes kapcsolatokban. „A legcsodálatosabb művészet Isten segedelmével önmagunk formálása. A jellem kemény akaratot és szerető szívet takar” – fogalmazott.

A keresztény ember értékrendjének alapja a hit. Minden emberben, az iskolában minden gyermekben Jézust kell észrevenni. Szent Ágoston szavait idézve: „Egész életünk arra való, hogy megtisztítsuk szívünk szemét, hogy Istent láthassuk.”

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria