Pelenkaadomány baranyai családoknak

Kishírek – 2015. február 26., csütörtök | 15:04

A Magyar Katolikus Karitász az egyik drogérialánccal közösen négy éve indította el az „Együtt a babákért” kampányt, amelynek célja a nehéz körülmények között élő családok és gyermekeik támogatása. Az idén 260 családnak segítenek fél évre elegendő pelenkával – tájékoztat a Pécsi Egyházmegye.


A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, valamint a védőnői szolgálat segítségével kutatta fel a rászoruló családokat – mondta Besenczi Zsolt, a pécsi karitász igazgatója.

Az Ifjúságért Egyesület évek óta jó kapcsolatot ápol a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitásszal. A katolikus segélyszervezet ruha-, élelmiszer- és gyermekjáték-adományokat visz rendszeresen az egyesület két intézményébe. A pécsbányai negyvenfős lakóotthonban jelenleg tizenegy rászoruló kisgyerekes család él.


Baranya és Tolna megyében összesen további tizenkilenc rászoruló, két kisgyermeket nevelő család kap fél évre elegendő pelenkát. Az akció keretében a pécsi csoport az édesanya nélkül maradt mágocsi ikrek – Raffael Blanka és Noé – családjának is segítséget nyújt.

Fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria