Piarista fenntartásba került Hédervár iskolája és óvodája

Megszentelt élet – 2016. február 5., péntek | 14:34

A Piarista Rend Magyar Tartományának sajtóközleményét adjuk közre.


A Piarista Rend Magyar Tartománya a következő tanévtől, 2016 szeptemberétől fenntartóként átveszi a Szigetköz Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tagiskolájaként, Timaffy László Tagiskola néven működő hédervári általános iskolát és az önkormányzati óvodát. A piaristák e döntésének köszönhetően a korszerű, ámde folyamatos létszámcsökkenéssel küzdő hédervári iskola és az óvoda jövőbeli működése biztosítottá válik a Mosonmagyaróvári Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola intézményegységeiként.

Vereb Zsolt SP, a mosonmagyaróvári piarista iskola igazgatója elmondta: az elmúlt huszonöt évben intézményük annyira megerősödött, hogy úgy érzi, meg tudják osztani másokkal is a piarista pedagógiát, látásmódot. Számítanak a jelenleg Héderváron tanító kollégákra, és felmérték azt is, hogy a mosonmagyaróvári tantestületből kik tudnak majd a vidéki oktatásban részt venni. Terveik szerint jövő tanévtől hetedik, majd nyolcadik osztály is indul a meglévők mellett.

„Mosonmagyaróvári iskolánk jelenleg többcélú intézmény, ennek a többcélú intézménynek jön létre a hédervári telephelyeken két intézményegysége: a nyolcosztályos általános iskola és a kétcsoportos óvoda. Úgy érezzük, jó és értékes döntést hoztunk, amely a hédervári családokat és minket is egyaránt gazdagít. Ezzel a lépéssel – azon túl, hogy a gyerekek saját településük iskolájában tanulhatnak – a diákoknak lehetőségük nyílhat az intézmény keretein belül a középiskolai továbbtanulásra is. A piarista név és szellemiség is szélesebb körben ismertté válik” – fogalmazott Labancz Zsolt piarista tartományfőnök.

Az elkövetkező hónapok feladata lesz a szükséges jogi lépések és a működtetéssel kapcsolatos részletek kidolgozása. A piarista rend számára emellett fontos a személyes kapcsolatok további erősítése a helyiekkel.

Forrás és fotó: Piarista Rend Magyar Tartománya

Magyar Kurír