Püspöki áldással nyílt meg az új kórházi részleg Székesfehérváron

Hazai – 2015. április 27., hétfő | 10:53

2015. április 24-én, pénteken a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Romhányi Auditóriumában rendezett Szent György-napi ünnepségen és az intézmény új részlegének átadásán vett részt Spányi Antal megyéspüspök – tájékoztat a Székesfehérvári Egyházmegye.


A manuális szakmák kiszolgálására és az új intenzív terápia bővítésére a tömbösítés részeként elkészült a kórház diagnosztikai „D” tömbjét kiegészítő új, háromszintes „DT” épület, benne tíz műtőegységgel, tizenöt ágyas intenzív részleggel, harmincágyas sebészeti, szeptikus osztállyal, központi sterilizálóval, kiszolgáló-funkciókkal. Csernavölgyi István főigazgató meghívására az ünnepségen részt vett Spányi Antal megyéspüspök, aki megáldotta az új épületet.



A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a Dunántúl legnagyobb egészségügyi intézménye. 1901 óta folyamatosan szolgálja a lakosságot, jelenleg 1631 ágyon fogadja a betegeket. Komplex kezelést, ápolást nyújt a sürgősségi ellátástól a fekvőbeteg-ellátáson át a rehabilitációig.

Az 1980-as években kezdődött rekonstrukciós folyamat során 1995-ben 470 ágyas, 9 szintes épületet adtak át. 2003 őszén már az európai uniós elvárásoknak megfelelően újíttatták fel a szülészet-nőgyógyászatnak, valamint az újszülött-, csecsemő- és gyermekosztálynak helyet adó négyemeletes épületegyüttest. 2011-ben fejeződött be a Kossuth Zsuzsanna nevét viselő sárbogárdi járóbeteg-szakellátó központ rekonstrukciója. A sürgősségi betegellátó osztály korszerűsítése 2012-re fejeződött be.

Több mint 8 milliárd forintos európai uniós forrásból építették az új tömböt, amelyben az új központi műtők mellett az intenzív terápiás osztály egy része, a központi sterilizáló és a szeptikus részleg kapott helyet.

Fotó: Ugrits Tamás, Simon Erika

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria