Sarah bíboros: Ferenc pápa Afrikában egy hívő kontinenst talál

Kitekintő – 2015. november 23., hétfő | 8:55

Robert Sarah afrikai bíboros, az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció múlt évben kinevezett prefektusa: A 20. század elején kétmillió katolikus élt Afrikában, mára 200 millió a számuk.

Robert Sarah afrikai bíboros, az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció múlt évben kinevezett prefektusa Isten vagy semmi című könyvének egyik bemutatója alkalmából kijelentette: „Ferenc pápa, aki első afrikai apostoli útjára készül ezekben a napokban, egy hívő kontinenst, egy örömteli földrészt talál majd, annak minden szenvedése ellenére. Ezek a szenvedések részint tőlünk erednek, részint kívülről származnak”.

Sarah bíboros újságíróknak nyilatkozva utalt az Afrikába irányuló „fegyverkereskedelemre és arra a tényre, hogy a Nyugattól remélt segélyek megszerzéséhez az afrikai országok több mint a fele arra kényszerül, hogy egy „gender minisztériumot” alapítson. Az egyház egyik fontos feladata, hogy küzdjön ezen ideológiák ellen” – szögezte le az afrikai főpásztor.

A keresztények afrikai jelenlétével kapcsolatban Sarah bíboros hangsúlyozta: „Abban a kegyelemben részesültünk, hogy napjainkban az afrikai kontinens a legnyitottabb a kereszténység előtt. A 20. század elején kétmillió katolikus élt Afrikában, mára 200 millió a számuk. A fejlődés folytatódik, vannak hivatások, az óriási szegénység és a betegségek ellenére”.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria