Tizenéveseknek szerveztek bicentenáriumi élménykavalkádot a szaléziak

Megszentelt élet – 2015. július 24., péntek | 19:11

A Don Bosco Szaléziak fesztivál jellegű programjára közel hetven tizenéves érkezett Péliföldszentkeresztre az egész országból július 19. és 22. között – tájékoztat a Szaléziak.hu.

A szaléziak több helyen tartanak nyári napközi oratóriumokat és táborokat országszerte, amelyekre a kisebb korosztályt, a 6–13 éveseket várják. Két éve emellett megrendezik a Balaton partján a Part Fesztivált a 18 évnél idősebb fiataloknak. A „kimaradó” tizenéves korosztályt július 19–22. között hívták meg a Komárom-Esztergom megyei Bajót községhez tartozó Péliföldszentkeresztre.

A BoscoFeszt kicsit más jellegű, mint egy hagyományos tábor. A program szerves részét képezte számos választható szabadidős tevékenység, a gyerekeket többféle érdekes műhely és meghívott előadó várta. Levente Péter a viselkedésről, a magatartásról, a párkapcsolatról beszélt a fiataloknak. A roma kultúráról Duka Andreától, az Uccu Alapítvány önkéntesétől hallhattak a résztvevők, és képzeletben együtt járhatták be a Földet Böröczky Csongor világutazóval, aki utazásaiba adott érdekes betekintést.

A reggeli tornát, az imádságot és a napindító gondolatokat követően a délelőtt inkább az alkotó és szellemi műhelyek foglalkozásaival, míg a délután játékkal, strandolással, sportolással, bajnokságokkal telt. A változatos, éjszakába nyúló esti programok táncházat, élő zenét, habfürdőt, tábortüzet, éjszakai bátorságtúrát, kertmozit kínáltak, de volt bensőséges éjszakai szentségimádás és varázslatos hajnali túra is az Öreg-kőre, amit szabadtéri szentmise koronázott meg.

A programok egyik fő helyszíne a tó és környéke volt, ahol a fürdés mellett strandröplabdázásban, csónakázásban és vízi játékokban is részt vehettek a fiatalok, ami a kánikulában kellemes felüdülést hozott.

Fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria