Spárta–Athén–Bizánc – „Görög nap” a Miskolci Egyházmegyében

Hazai – 2017. május 26., péntek | 18:54

Május 23-án idén is megrendezték a miskolci görögkatolikus középiskolás diákok találkozóját a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A miskolci „görög napon” több középiskola is képviseltette magát: a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola, a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola, a Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium, a Lévay József Református Gimnázium, a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium, a rendezvény házigazdája.

A találkozóra mintegy 250 görögkatolikus diák és kísérő tanáraik jöttek el. A rendezvény fővédnöke Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye megyéspüspöke volt. Isten áldását kérve a nap megszentelését szent liturgiával kezdték a résztvevők, majd három helyszínen kilenc csoportban zajlottak a délelőtt programjai.

„Spárta” volt az első helyszín: a sportpálya, ahol testüket próbálták fölkészíteni, lendületbe hozni, kicsit „fölébreszteni” a következő helyszínre: ez az állomás az „Athén” nevet kapta, itt ismereteiket igyekeztek  gyarapítani. Leginkább a közelgő egyházi ünnepről, Krisztus mennybemeneteléről, illetve a görög rítusról szereztek új tudást a fiatalok. A test-szellem-lélek hármasából végül a Lélek teljesítette be a nap küldetését; ennek helyszíne, a templom a „Bizánc” nevet kapta.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria