Ferences est az autistákért – Szakcsi Lakatos és barátai jótékonysági koncertje

Kultúra – 2014. december 14., vasárnap | 18:44

A ferences rend jótékonysági koncertet rendez január 16-án a Zeneakadémián az autizmussal élők megsegítésére. Szakcsi Lakatos Béla, a legelismertebb magyar jazz-zongorista és barátai lépnek fel. A Ferences Sajtóközpont tájékoztatta szerkesztőségünket.

Három muzsikus és négy énekes előadásában szólalnak meg Gershwin és Bernstein művei január 16-án a Zeneakadémia nagytermében, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány által rendezett jótékonysági esten.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy engem kértek fel a ferencesek erre a szép feladatra” – mondta a Nemzet Művésze címmel is kitüntetett jazz-zongorista, zeneszerző. A műsorban hallhatjuk Horváth Ádám operaénekest, valamint Vörös Szilviát, az I. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny idei győztesét. A klasszikus előadók mellett színpadra áll Zséda, aki a pop műfaj egyik legnagyobb hazai sztárja, de otthonosan mozog a jazz világában is, valamint Szőke Nikoletta, neves hazai jazzénekesnő.

„Rajtuk kívül ott lesz még a Zeneakadémián egy őrült jazz-zongorista – aki én lennék, illetve egy kiváló bőgős és egy nagyszerű dobos, Orbán György, és Balázs Elemér. Mi kísérjük az énekeseket, valamint Bernstein- és Gershwin- művekből készült zongoraparafrázisokat is játszom majd” – mondta el Szakcsi Lakatos Béla.

A neves művész hisz a transzcendens értékekben és a szeretet erejében, mert mint mondta: „Ha hiszel az ima erejében, imádkozz azért, hogy az emberek találják meg magukban a változásokhoz szükséges erőt. Olyan világban élünk, melyben minden villámgyorsan változik. Változik az éghajlat, az életünk körülményei, a technológiák. Egyetlen dolog változatlan: a szeretet.”

Jegyek válthatók a Zeneakadémia honlapján.

Fotó: Nagy Károly Zsolt

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria