Szakmai napot tartott a Római Katolikus Egyházi Szeretetszolgálat

Hazai – 2016. február 12., péntek | 15:36

A Római Katolikus Egyházi Szeretetszolgálat 2016. február 10-én szakmai módszertani napot szervezett a katolikus szociális intézmények és fenntartóik számára Budapesten.


A rendezvényt az ország 63 intézményből érkező 150 résztvevő előtt Németh Emma szociális testvér, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) gazdasági főtanácsadója nyitotta meg. Előadásában a katolikus szociális intézményekben folyó szakmai munka mellett a gondozás során tanúsított fokozott elköteleződésére hívta fel a figyelmet.

Velkei Mariann, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) megbízott főosztályvezetője a szociális szakmafejlesztés főbb területeit, valamint azok összefüggéseit mutatta be.


Egervári Ágnes, a szeretetszolgálat főigazgatója az egyén támogató közegének komplex viszonyairól beszélt, valamint arról, hogyan lehet a segélyszervezet küldetését és a jelen működési kereteit egyaránt szem előtt tartva tevékenykedni.

Ráczné Németh Teodóra, az NRSZH osztályvezetője a kétirányú szakmai kommunikáció egyházi módszertanokkal megvalósítható lehetőségeit mutatta be.

A plenáris ülés záró előadásában Vajda Norbert, a szeretetszolgálat szakmai igazgatója a szervezet honlapján elérhető, folyamatosan frissülő, az egyes szakterületek működését befolyásoló információkat, valamint a közeljövőben megvalósuló képzéseket állította középpontba.

A délután folyamán szekcióülésekre került sor, a résztvevők interaktív fórumok keretében tehették fel kérdéseiket az NRSZH szakembereinek. Mind a házi segítségnyújtás/gondozási szükségletvizsgálat, mind az NRSZH megújuló ellenőrzési gyakorlata témacsoportokban az egyes szolgáltatások mindennapjait meghatározó részleteket sikerült tisztázni.

Egervári Ágnes főigazgató a szakmai nap végén jelezte, hogy a közeljövőben újabb, a mostanihoz hasonló tematikájú módszertani konferenciák megszervezését tervezi a Római Katolikus Egyházi Szeretetszolgálat.

Forrás és fotó: Római Katolikus Egyházi Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria