Szalézi tartományfőnökök találkoztak Máltán

Megszentelt élet – 2016. május 3., kedd | 13:35

Tadeusz Rozmus régiófelelős vezetésével a máltai Sliemában tartották április 28. és május 1. között a szalézi rend észak- és közép-európai régiója tartományfőnökeinek találkozóját, melyen a Magyar Szalézi Tartományt Ábrahám Béla tartományfőnök és Depaula Flavio tartományi titkár képviselte.

A találkozón tizenhat tartomány és két delegáció vezetői megvitatták az aktuális problémákat és a legfontosabb aktuális kihívásokat a régióban. Az eseményen részt vett a rendfőnök vikáriusa, Francesco Cereda, az egyetemes ekonómus, Jean Paul Müller; a rendfőnök delegátusa a Szalézi Család számára, Eusebio Muñoz; a Volt Szalézi Diákok Szövetségének elnöke, Michal Hort és a a Valdocco projekt felelőse, Rafael Gasol is.

Különösen jelentős mozzanata volt a találkozónak a Máltai Köztársaság elnökének, Marie Louise Coleiro Precanak a látogatása, aki méltatta a szalézi karizmát és a szaléziak jelenlétének fontosságát Málta számára, kiemelve a szegény fiatalok javára az oktatás területén kifejtett értékes munkájukat.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria