Százfős éjszakai krízisszállót nyitott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kelenföldön

Hazai – 2016. december 9., péntek | 16:52

Közel telt házzal üzemelnek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalan embereket befogadó éjjeli menedékhelyei. A hideg időre való tekintettel december 7-én a szervezet megnyitotta százfős ideiglenes krízisszállóját a kelenföldi vasútállomás mellett.

A Fővárosi Önkormányzat jóvoltából a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a téli krízisidőszakban december 7-től február végéig krízisszállóként használja a Rimaszombati út 2. szám alatt található kollégium épületét. A száz fő befogadására alkalmas szálló úgynevezett „alacsony küszöbű” ellátást nyújt, amelynek célja, hogy minden ember, állapotától függetlenül menedéket találjon a hideg ellen. A krízisszálló nők és férfiak előtt egyaránt nyitva áll.

A hideg időben egyre több hajléktalan ember keresi fel a szeretetszolgálat éjszakai szálláshelyeit. Az intézmények jelenleg 95-98 százalékos kihasználtsággal, a következő hetekben várhatóan telt házzal működnek majd. Amennyiben szükséges, a százfős éjjeli menedékhely mellett további férőhelyeket alakít ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A segélyszervezet Budapesten kilenc utcai gondozó szolgálatot működtet, melyeknek a leghidegebb időszakban az életmentés az elsődleges feladatuk. A hajléktalan emberek ellátását végző szolgálat munkatársai az utcákon, parkokban, kapualjakban éjszakázó embereket látogatják, meleg teát, száraz, meleg ruhát és takarót visznek számukra. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat vidéken és a fővárosban is szívesen fogadja a takaró- és melegruha-felajánlásokat.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria