Szent Benedek-búcsú Sepsiszentgyörgyön

Kishírek – 2018. március 23., péntek | 11:42

Március 22-én ünnepelték Sepsiszentgyörgyön az Európa védőszentje, Szent Benedek tiszteletére felszentelt templom búcsúját.

Az esti magyar nyelvű búcsúi szentmise főcelebránsa Lokodi Attila plébános volt. Szentbeszédet Simó Gábor Mikóújfaluban szolgáló plébános mondott, Hajdú János főesperes, az espereskerület papsága és az ünneplő hívek jelenlétében.

Prédikációjában Simó Gábor a sepsiszentgyörgyi templom belső falán is olvasható, Szent Benedek-i jelmondatot értelmezte: Ora et labora – Imádkozzál és dolgozzál! A szónok írókat, költőket, filozófusokat és egy fríz közmondást is idézve igazolta azt az állítást, miszerint a munka az üdvösség reménye. Az emberré, egész emberré válás feltétele a lélekkel végzett munka, a szellemi erőkifejtés, valamint az a képesség, hogy uralkodjunk szenvedélyeink felett. Felelősségre kell törekedni, hogy önmagunk előtt ne szégyenkezzünk.

Az ima összeszedettséggel kezdődik, és életünk minden mozzanatában benne kell, hogy legyen. Szent Benedek tanú volt: az imádság és munka, a szeretet, a meg nem rettenés tanúja – hangzott el a búcsúi szentmise homíliájában.

Forrás: Józsa Zsuzsanna/Háromszék; Romkat.ro

Fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria