Szentmise a XXIII. Jász Világtalálkozón Jászladányban

Kishírek – 2017. június 28., szerda | 15:04

Június 23. és 25. között tartották Jászladányban a XXIII. Jász Világtalálkozót. A rendezvény részeként június 24-én, szombaton ünnepi szentmisét mutatott be Ficzek László általános helynök.

„A szabad jászokat ünnepeljük a mai napon, de az emlékezésen túl előre is tekintünk, sikeres jövőt is szeretnénk építeni” – mondta szentbeszédében a helynök. Rámutatott: az ember könnyen esik a szalmalángnyi dicsőség és öröm hajszolásának csapdájába. A szívünk mélyén mégis ott él egy nagyobb vágy, ami egy más, egy igazabb boldogság felé vonz bennünket. Ha a világba, a mindennapjainkba az örök élet, az örökkévalóság szempontjait is sikerül behoznunk, és sikerül az életünk részévé tenni azokat, akkor érjük el az igazi sikert és a boldogságot.

Az ember nem az állatvilág szabályai szerint akar élni, szüksége van kultúrára, és szüksége van etikára. Ha ez a kettő nincs ott az életünkben, akkor nagyon furcsa sikerekről, furcsa boldogságokról, valójában önámításról és hazugságokról beszélhetünk csupán. Mi itt a templomban arról teszünk tanúságot, hogy nem boldogulni akarunk a világban, hanem boldogságot elérni az örökkévalóságban. A szabad és bátor jászok ezt különösen is felismerik és élik – zárta szentbeszédét Ficzek László általános helynök.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria