Szentmisével adtak hálát a lócsi Kisboldogasszony-templom belső terének megújulásáért

Kishírek – 2017. augusztus 11., péntek | 15:42

Németh László általános püspöki helynök nemrég hálaadó szentmisét mutatott be a lócsi Kisboldogasszony-templomban, az ott végzett felújítási munkálatok második szakaszának lezárása alkalmából.

A szentmisén koncelebrált a helyi lelkipásztor, Szalai Gábor sopronkövesdi és Ferling György nagylózsi plébános. A szertartás keretében Németh László megáldotta a felújított templombelsőt, valamint az 1905-ben vásárolt Angster-orgonát, amely a restaurálás eredményeként – hosszú hallgatás után – ismét megszólalhatott. Az ünnep kezdetén Nagy József, a plébániai tanácsadó-testület alelnöke bemutatta a felújított templomteret, és a hívek képviseletében köszönetet mondott a győri püspökség támogatásáért.

Németh László általános püspöki helynök szentbeszédében az evangélium szavaira és a szószék hangvetőjén látható magvető ábrázolására utalva a termékeny földbe hullott mag példázatáról, valamint a liturgia szépsége iránti fogékonyságról beszélt. Örömét fejezte ki, hogy a lócsi egyházközség tagjai Isten segítségével felújíthatták a templomot, ahol vasárnapról vasárnapra megvallják hitüket. A hálaadó szentmise végén Szalai Gábor házigazdaként megköszönte Németh László püspöki helynöknek, hogy a felújítás első – amelynek eredményeként a templom külseje újult meg – és második szakaszának lezárása alkalmából is ellátogatott Lócsra, hogy hálaadó szentmisét mutasson be.

Forrás és fotó: Baloghné Simon Erika/Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria