Szentmisével zárult Máriagyűdön a Magyar Zarándokút

Hazai – 2015. április 21., kedd | 12:49

Az évnyitó zarándoklat utolsó, Pécs és Máriagyűd közötti szakaszát szombaton tette meg a Magyar Zarándokút csapata. Április 18-án, szombaton Máriagyűdön harangzúgás fogadta a résztvevőket, és szentmisével zárult az idei túra – tájékoztat a Pécsi Egyházmegye.


„Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit. Minden völgy betöltetik, és minden hegy és domb megalacsonyíttatik, és a kanyarok egyenesekké lesznek, és a göröngyök sima úttá.” (Lk 3,4–5)

Április 10-én püspöki áldással indultak útnak a Magyar Zarándokút résztvevői Esztergomból. Április 12-én a csapat Budapesttől Pécsig kerékpárral tette meg az utat. Az utolsó szakaszra érkeztek zarándokok Szegedről, Kalocsáról, Egerszalókról is, hogy a csapatot a pécsiekkel együtt elkísérjék az utolsó napon.

A pécsi Széchenyi térről április 18-án, szombaton reggel 8.30-kor indultak a zarándokok Máriagyűdre. Néhányan Pogányban is csatlakoztak, és 17 órára értek a búcsújáróhelyre, ahol Rosner Zsolt plébános most is a templom előtt várta a csapatot harangzúgás közepette. A zarándoklat szentmisével zárult.

Idén május 9-én indul a Pécsi Egyházmegye hagyományos zarándoklata Máriagyűdre, ahol együtt imádkoznak hazánkért, az egyházmegyéért, papjaikért, családjaikért, betegeikért. A gyalogos zarándoklatról ezen az oldalon tájékozódhat.

Fotó: Pécsi Egyházmegye honlapja

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria