Szentségimádási nap a szombathelyi székesegyházban

Kishírek – 2016. január 25., hétfő | 13:54

Január 16-án, szombaton szentségimádási napot tartottak a szombathelyi székesegyház Madonna-kápolnájában. A fiatalokat kreatív „imafeladatokkal” szólították meg, segítve az imádságban való elmélyülést.

A 12 órától 14.30-ig tartó szentségimádásra szabadon lehetett jelentkezni egy-egy meghatározott félórás idősávban. A szentségimádáson összesen tizenhatan vettek részt.

A „kalandjáték” lényege abban állt, hogy belépéskor húzni kellett egy borítékot, melyben három feladat volt megjelölve. Az első feladat egy tized rózsafüzér elimádkozása volt arra a szándékra, hogy a fiatalok tanúságot tudjanak tenni Jézusról. Másodjára arról az evangéliumi szakaszról kellett elmélkedni, melyben Jézus az élet kenyerének hívja magát. Végül pedig találtak egy igekártyát, amit még aznap oda kellett adni valakinek.


Benedek pápa mondta egyszer, hogy azért terméketlenek időnként a szentségimádási alkalmaink, mert magunkat szemléljük Jézus helyett. A bibliai elmélkedés segíthet abban, hogy gondolatainkat Jézus köré csoportosítsuk.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria