Szeretetmorzsa nagyböjtben

Külhoni – 2014. április 14., hétfő | 15:50

A nagyböjti időszakban a tavalyi évhez hasonlóan idén is összefogott tizenkét szociális-karitatív munkával foglalkozó civil szervezet, hogy szeretetvendégséggel köszöntse péntek délután a csíkszeredaiakat a Szabadság téren – a romkat.ro tájékoztatott az eseményről.


A csíki civil szervezetek, a „szeretetmorzsások” az adventi és a nagyböjti időszakban arra vállalkoznak, hogy puha kaláccsal és forró teával várják a járókelőket, arra biztatva, hogy pár percig álljanak meg, beszélgessenek és ajándékozzák meg egymást egy morzsányi szeretettel.


Péntek délután a Szabadság tér Sapientia felőli részén felállított sátorban Tamás József püspök Isten kegyelmi szeretetét kérve áldotta meg a kalácsokat, majd az egyesületek tagjai jó szívvel kínálták azt az arra járóknak. A szeretetvendégség rendezői kiemelték, hogy akciójukkal nemcsak a rászorulóknak, hanem mindenkinek szerettek volna pár örömteli pillanatot szerezni. A találkozást szebbé tették a csíki cserkészek, akik Simó Gáspár gitárkíséretével alkalomhoz illő dalokat énekeltek.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria