Szeretne statiszta lenni egy Márton Áron-filmben? – Most itt a lehetőség

Külhoni – 2018. április 24., kedd | 18:02

Április 28-án, szombaton filmjeleneteket forgatnak a kolozsvári Szent Mihály-templomban Márton Áron püspökké szenteléséről, illetve egy általa végzett papszentelésről. E két jelenethez keres statisztákat a szervező Mustármag közösség.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Márton Áron püspök életéről tervezett film Szent Mihály-templomhoz kötődő jeleneteinek felvételére április 28-án, szombaton kerül sor.

Két jelenetet szeretnének felvenni:
1. Márton Áron püspökké szentelése – 1939 (tél);
2. Márton Áron papokat szentel – 1944 (tavasz).

A következő öltözékben kell megjelenni: az első jelenetben korhű ünneplő, polgári, téli öltözék szükséges. A második jelenetben a téli kabátokat a statiszták leteszik, és tavaszias öltözékben maradnak. (A korhű öltözékhez és frizurához ötletek láthatók a képgalériában.) A szervezők kérik a jelentkezőket, próbálják idős rokonaiktól, ismerőseiktől beszerezni a ruházatot.

A megfelelő ruházat felülvizsgálása miatt kérik az érdeklődőket, hogy öltözzenek be, rendezzék el frizurájukat, majd készíttessenek magukról egy egészalakos fotót. Ezt küldjék el a kagdi82@yahoo.com e-mail címre. A kép elnevezésében tüntessék fel nevüket és a települést, ahonnan érkeznek.

Április 28-án, szombaton reggel 7 óráig kell majd megérkezni a kolozsvári Szent Mihály-templomhoz. Mindenkinél legyen élelem és víz.

A Mustármag közösség kéri, előzőleg mindenki figyelmesen olvassa el a statisztáknak szóló szabályzatot, tudnivalókat, amely ITT elérhető. Szintén LETÖLTHETŐ a részvételhez szükséges nyilatkozat, amelyet előre ki kell tölteni és a fenti e-mail-címre el kell küldeni a személyi igazolvány másolatával együtt.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria