Szülők Iskolája néven szerveztek családos tábort Erdélyben

Kishírek – 2017. augusztus 9., szerda | 17:29

Az egész család együtt nyaralhatott, szülők és gyermekek számára is kikapcsolódással, lelki élményekkel volt teli az a tábor, amelyet augusztus 2. és 5. között Szelterszen, a Szent Gellért Rehabilitációs és Rekreációs Házban rendezett meg a Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Irodája.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A rendezvényre tizenhét család érkezett az egyházmegye minden részéből, a fő téma idén a gyermekkori jellemformálás volt.

A felnőttkori életproblémák jelentős része a gyermekkorra és a nevelésre vezethető vissza. Ez az időszak minden ember életében meghatározó életszakasz, ekkor alapozódik meg, hogy milyen felnőtt lesz valakiből. Természetesen döntően a szülők értékrendjétől, emberképétől függ, hogy milyen felnőtté szeretnék nevelni gyermeküket. Hogyan befolyásolja a gyermekek lelki fejlődését a szülők viselkedése, életmódja, életvitele, életminősége? Melyek azok a krisztusi jellemvonások, amelyeket erősítenünk kell gyermekeinkben? Az életünknek egyre több és nagyobb területét befolyásoló technika összehozza vagy inkább szétzilálja a családot? – többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a szülők a családpasztorációs iroda munkatársai és önkéntesei által tartott előadások és az azokat követő beszélgetések során. Mindeközben a gyermekek önfeledten játszhattak a szelterszi borvízforrás melletti hatalmas zöld területen.

A tábori napokat szentmise zárta; szentségimádást is tartottak. A reggeli és esti imák meghitt hangulata pedig még az apróságokat is az oltár elé vonzotta. A programból idén sem maradtak el a délutáni műhelymunkák, lubickolás a patakban, a tábortűz melletti játékok, a nótázás és a szalonnasütés, kirándulás a közeli kőbányához és a gyermekek által nagy lelkesedéssel előadott misztériumjáték.

A szelterszi tábort a családokat ajánló főesperességek mellett a Hargita Megyei Tanács támogatta.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria