Szűz Mária-ábrázolásokból nyílt kiállítás Pancsován

Kishírek – 2017. április 11., kedd | 17:15

A Vajdaság dél-bánsági körzetében, a pancsovai Nemzeti Múzeumban április 6-án nyitották meg a Szűz Mária-ábrázolásokat bemutató Boldogasszony-kiállítást, amely Zenta és Magyarkanizsa után a harmadik vajdasági helyszínére érkezett.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az esemény szervezője a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, illetve a Forrás Művészeti Intézet és a Kárpát-haza Galéria volt. A kiállítás fővédnöke Áder János köztársasági elnök; védnökei Német László SVD, a Nagybecskereki Egyházmegye püspöke és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.

Az egybegyűlteket Miroslav Birdin, a múzeum igazgatója, valamint Nemanja Rotar művelődésért felelős városi tanácstag; majd Halász Béla, a Szerbiai Református Egyház püspöke; Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke; Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Intézet elnöke, valamint Németh László nagybecskereki megyéspüspök köszöntötte. A kiállítást Tóth Norbert, a Forrás Művészeti Intézet igazgatója, a tárlat kurátora nyitotta meg.

Az érdeklődők 55 kortárs képzőművész alkotását tekinthetik meg – a kiállítók a Kárpát-medence és a diaszpóra kiemelkedő magyar művészei, akik különféle oldalról mutatják be a Szűz Mária iránti tiszteletet.

Forrás: Nagybecskereki Egyházmegye; Magyarszó.rs

Fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria