Tanévnyitó szentmisét tartottak a nagybecskereki székesegyházban

Kishírek – 2017. szeptember 22., péntek | 10:30

Tanítónőjükkel és hitoktatójukkal vonultak be a tanévnyitó szentmisére szeptembe 17-én a nagybecskereki alsósok. A szentmisét msgr. Gyuris László székesegyházi plébános mutatta be, a zenei szolgálatot a Nepomuki Szent János Gyermek- és Ifjúsági Kórus látta el.

Homíliájában Gyuris László a megbocsátásról beszélt. „Tudjunk bocsánatot kérni, mert bocsánatot kérni sokkal nehezebb, mint megbocsájtani” – hangsúlyozta a plébános, és egy tanulságos történetet is elmondott a témával kapcsolatban.

Az áldozást megelőzően a plébános valamennyi első és második osztályost áldásban részesített, majd a szentmise végén az iskolatáskákat megáldotta. „Azért tesszük ezt, hogy tudjátok, a tanulás szent dolog” – hívta fel a gyermekek figyelmét Gyuris László, aki a szülőknek és nevelőknek sok türelmet és erőt kívánt vállalt feladataik és hivatásuk teljesítéséhez.

Ugyanezen a napon a horvát nyelvű esti szentmisén tartották meg a nem magyar anyanyelvű hittanosok tanévnyitó miséjét. A szentmisén a plébános vezetésével játszották el a hittanosok a napi evangéliumot a megbocsájtásról.

Gyuris László valamennyi hittanosának jó tanévet kívánt, s egy-egy imakártyával, valamint csokoládéval ajándékozta meg a gyermekeket.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria