Tanodapedagógusok továbbképzése Miskolcon

Kishírek – 2017. augusztus 11., péntek | 15:28

A Miskolci Egyházmegye továbbképzést szervezett az általa fenntartott tanodák szakmai megvalósítói számára július 27–29-ig a Miskolc-Avasi Görögkatolikus Egyházközség hittantermében.


Az első nap feladata a csapatépítés volt. Szituációs játékok során új oldalukról ismerték meg egymást a résztvevők. Kiderült, hogy ki miben erős, miben lehet rá leginkább számítani; beleélhették magukat a gyerekek és különböző élethelyzetben levő embertársaik helyébe.

A második nap fő témája a tanulás tanítása volt. Felfrissítették tudásukat, bővítették módszertani ismereteiket. Ötleteket kaptak arra, hogy a gyermeket hogyan lehet megtanítani tanulni, milyen jellegű feladatokkal tudják ösztönözni az önálló tanulás kialakulását.

A harmadik nap a léleké volt. Az előadó rávezette a résztvevőket a „rejtett tanterv” fontosságára, ami nincs hivatalos tantervben megfogalmazva, mégis az iskola vagy más oktatási intézmény elengedhetetlen szocializációs funkciója. Illemre, jó modorra, normák megtanulására, helyes viselkedésre nevel, és lehetővé teszi az együttműködést, a munkát, a kommunikációt.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria