Tárlatvezetéssel és vacsorával várnak 150 hajléktalant a Vatikáni Múzeumban

Ferenc pápa – 2015. március 25., szerda | 16:54

A Sixtus-kápolna és a Vatikáni Múzeum csodái pápai kezdeményezésre március 26-án, csütörtökön feltárulnak a szegények előtt, akik rendszerint csak a Szent Péter-bazilika lépcsőit szokták látni – a Vatikáni Rádió híradása.


A pápai alamizsnás, Konrad Krajewski érsek kezdeményezésére március 26-án, csütörtökön egy százötven fős, hajléktalanokból álló csoportnak tartanak idegenvezetést a Vatikáni Múzeumban. A látogatásra kora délután kerül sor – tájékoztat a L’Osservatore Romano vatikáni napilap. A vendégek három csoportban, idegenvezetővel járják végig a Vatikáni Múzeum termeit, fülhallgatóval követve a tárlatok ismertetését.

Kiváltságos útvonalon érkeznek a látogatásra, ugyanis beléphetnek a vatikáni állam területére, elhaladnak a pápa szálláshelye, a Szent Márta-ház előtt, majd hátulról megkerülve a Szent Péter-bazilika apszisát a Vatikáni Kerteken át közelítik meg a múzeumot.


Először a közelmúltban restaurált kocsigyűjteményt tekintik meg, majd a gyertyatartó- és a térképcsarnokon keresztül jutnak el a Sixtus-kápolnába. Michelangelo remekművét exkluzív módon láthatják a hajléktalanok, ugyanis ezen a napon a délutáni zárás időpontját előbbre hozzák, így csak ők lesznek a kápolnában, ahol az idegenvezetés után közösen imádkoznak.

Ezt követően az egész csoportot az önkiszolgáló étterembe kísérik, ahol a pápai alamizsnahivatal vacsorát biztosít számukra. A látogatás este fél 8-kor ér véget.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Sanfrancescopatronoditalia.it, Benicultura.it

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria