Tavaszi szavalóverseny Hernádvécsén

Kishírek – 2015. április 14., kedd | 11:27

A Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény lakásotthonaiban és nevelőszülőknél nevelkedő gyermekek részére „Tavaszi szavalóversenyt” rendeztek Hernádvécsén – tájékoztat a Miskolci Egyházmegye.

A gyerekek nagy lelkesedéssel készültek a megmérettetésre egy szabadon választott verssel. A választott versek a tavaszvárásról, több vers a szeretetről és az odaadásról szólt. Az értékelésben részt vett Orosz Atanáz görögkatolikus püspök, Lónárt Csaba Attila igazgató, Polyák Imre katolikus pap, Szanyi Bertalan református lelkész, Pásztor Gergely hitoktató, Kocsis Lajosné nyugdíjas pedagógus, valamint Hrabovszki Andrásné és Papp Györgyné, az egyházak önkéntesei. A szakmai egységekből és a nevelőszülőktől negyvenöten vettek részt.

Az értékelők rangsorolták a több szempontnak is megfelelő előadásokat, és dicsérő szavakkal biztatták a résztvevőket a további verstanulásra. A díjakat Orosz Atanáz püspök és Lónárt Csaba Attila igazgató adta át a gyerekeknek. Kisebb-nagyobb jutalomban minden gyermek részesült. A püspök különdíjat is átadott öt résztvevőnek.

Fotó: Miskolci Apostoli Exarchátus

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria