Téli szentségimádási nap Sárváron

Kishírek – 2016. január 19., kedd | 12:56

A sárvári Szent László-plébániatemplom minden évben január 12-én tartja téli szentségimádási napját. 2016-ban ezt a szép hagyományt folytatva a szentségkitételre a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmise után került sor.

Ezen a szentmisén az első szentgyónásukra és szentáldozásukra készülő 3., és a bérmálásukra készülő 8. osztályos diákok vettek részt nevelőik kíséretében. Délben, kora délután és az esti szentmise előtt a Rózsafüzér Társulat tagjai örvendetes, fájdalmas és dicsőséges szentolvasót imádkoztak. Délután fél három órakor az Esperes kerület papjai adoráltak a kihelyezett Oltáriszentség előtt.

Már évek óta a papság imádságát megelőzően a Szent László Katolikus Általános Iskola alsós kisdiákjai fohászkodnak, olvassák fel kéréseiket tanítóik vezetésével. Ezen a kedd délutánon is közel 200 kisdiák kérte az Oltáriszentségben rejtőző Jézus segítségét családjukra, nevelőikre, az egész magyar népre. A kérések között a kisgyerekekhez szóló karácsonyi énekek szólaltak meg. A nap végét szentmise zárta.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria