Teljesen megújul a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola Miskolcon

Hazai – 2015. május 24., vasárnap | 14:09

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő intézmény félmilliárd forintból újul meg. A pénz egy részét uniós pályázaton nyerték, de a költségvetésből is kaptak támogatást – tájékoztat a Minap.hu.

A munkát decemberben kezdték és júniusra készülnek el vele. A vakációról visszatérő 450 diák szeptemberben egy teljesen új iskolában kezdheti majd a 2015–2016-os tanévet.

Kicserélték az ablakokat, ajtókat, szigetelést is kapott az épület, így kevesebb lehet a villany és a fűtés számla. A tantermek és a folyosók is átalakulnak a felújítás során, valamint új konyha és tornaterem épül, a lift pedig az akadálymentesítést segíti majd.

Az iskolának két épülete van. Az „A” épületnek főleg a külső homlokzati hőszigetelését, tetőszigetelését végeztük el. Ez már elkészült március végére. Itt még a bejárati kertészeti munkák folynak, és a lépcsőket alakítjuk át, az akadálymentesítési munkákat végezzük – ismertette Takács Gábor műszaki ellenőr.

A mindennapos testnevelés lehetőségei nálunk fokozottan meglesznek – mondta el Mariscsák István, a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója –, mert a régi tornatermünket, ami hússzor húszas méretű volt, teljesen felújítják, és készült egy 12 méterszer 20 méteres nagyságú tornaterem is, amelyben elsősorban az alsó tagozatos gyerekeknek tudnak majd testnevelési órát tartani.

Fotó: Minap.hu

Magyar Kurír