Temesváron is bekapcsolódtak a házasság hetébe

Külhoni – 2018. február 20., kedd | 11:58

Február 11. és 18. között Erdély-szerte több település plébániája és parókiája, házasok csoportjai, családos csoportok kapcsolódtak be a házasság hete programsorozatába – köztük a temesvár-józsefvárosi plébánia is.

A házasság hete családos szentmisével kezdődött. A prédikáció az evangélium kapcsán, a leprás beteg meggyógyításának története alapján párhuzamba állította a családos, közösségi élet szépségét a magányosság, kirekesztettség érzésével.

A szentmise végén a jelen levő közel ötven család áldásban részesült. Mindegyikük egy-egy szál virágot, oklevelet és idézetet vihetett haza otthonába a házasság hete alkalmából.

Ugyanaznap este a négygyermekes Piklor házaspár előadását hallgathatták meg, Házassági kapcsolat címen. Az előadók rávilágítottak a családos élet pozitív és negatív oldalára is, hiszen gyakran szembesülünk nehézségekkel, de ilyenkor is egymásba kapaszkodva és Istenre bízva magunkat kell továbblépnünk. Ezt követően a jelenlevők kiscsoportos, illetve páros beszélgetések során osztották meg egymással tapasztalataikat.

Február 13-án, kedden játékestet szerveztek, amelyen gyerekek és felnőttek együtt szórakoztak. A feleségek meglepetésben részesítették férjeiket: megszervezték számukra, hogy részt vehessenek egy gokartversenyen.

Február 15-én, csütörtökön a református testvérek meghívásának eleget téve különleges előadáson vettek részt az érdeklődők, amelyet a hatvanegy éve házas, tizenhét gyermekes Victor házaspár tartott. Betekintést nyerhettek egy nem mindennapi család életébe, ami megerősítés volt számukra, hogy Isten kegyelmében bízva minden lehetséges.

Február 17-én, szombaton délelőtt a plébániaközösség ifjú tagjai gyermekfoglalkozáson vettek részt: saját rajzaikkal díszített plakátot állítottak össze, felhívva a figyelmet a családi élet értékeire; közösen süteményt készítettek, és énekpróbát tartottak felnőtt zenészek vezetésével.

Az egyhetes programsorozatot ifjúsági szentmise zárta, majd közös ebédre került sor a plébániaközpontban.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria