Tizenhárman vették fel a skapulárét a szatmári Mezőfényen

Külhoni – 2017. július 26., szerda | 10:53

Mezőfény adott otthont július 15-én a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye skapulárécsoportjai találkozójának. A Szent Mihály-templomban, a Kármelhegyi Boldogasszony tiszteletére bemutatott szentmisében adtak hálát az elmúlt év kegyelmeiért, kérve a Szűzanya oltalmát és további vezetését.


Stock Szent Simon a Sarutlan Kármeliták budapesti rendházának főoltárképén

Czier István mezőfényi plébános köszöntötte az ünnepi alkalomra összegyűlt skapuláré-imacsoportok, -társulatok képviselőit, a lelkivezető paptestvéreket, a találkozás megerősítő kegyelmét kérve.

A szentmisét Schek László szalacsi plébános celebrálta. Szentbeszédében buzdította a megjelenteket az Isten- és emberszeretet napi megélésére, hitük megvédésére és Mária-tiszteletük elmélyítésére. Tizenhárom Nagyváradról, Szatmárnémetiből és Kálmándról érkezett testvér mondott igent és vette fel Borota Ottó, a nagykárolyi Szentlélek-egyházközség plébánosa által a skapulárét, csatlakozva a Kármel nagy családjához.

A szentmisét a nagybányai, felsőbányai, szatmári, kálmándi, kaplonyi, mezőfényi és nagykárolyi skapulárétársulatok, -imacsoportok éves beszámolója követte, valamint döntés született arról, hogy 2018-ban Szatmárnémetiben lesz a következő találkozó.

Forrás: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Fotó: Wikipédia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria