Több mint 20 ezer kilométert utazott egy család, hogy találkozzon a pápával Amerikában

Kitekintő – 2015. szeptember 29., kedd | 19:40

Ferenc pápa szeptember 27-én, vasárnap találkozott azzal a családdal, amely Argentína fővárosából, Buenos Airesből indulva 194 nap alatt csaknem 21 ezer kilométeres utat tett meg az egyesült államokbeli Philadelphiába egy öreg Volkswagen furgonnal.

A pápa argentin honfitársaival, Catire Walkerrel, Noel Zamborainnal és négy gyermekükkel az útjukról beszélgetett, és együtt imádkoztak.

A feleség, Noel Zemborain azt nyilatkozta az Associated Press amerikai hírügynökségnek, hogy Ferenc pápa őrültnek nevezte őket, amiért ilyen nagy autóútra vállalkoztak a gyermekeikkel. A nő szerint olyan volt, mintha egy régi baráttal találkoztak volna, és Ferenc pápa megölelte a gyermekeket.

„Alig akartuk elhinni. Reggel hívtak minket, és szinte sokkot kaptunk – mondta az édesanya a vasárnapi szentmise után. – Olyan volt, mint egy régi baráttal együtt lenni. Annyira meleg szívű volt. Azt mondta nekünk, hogy bolondok vagyunk, és tréfálkozott velünk.”

A gyerekek jól megölelgették a pápát, nem tudták elengedni. A találkozó egyáltalán nem volt protokolláris, sem formális – tette hozzá az asszony.


A szülők otthagyták cateringes és marketinges munkájukat, hogy a feledhetetlen amerikai körútra vigyék gyermekeiket. Megtakarításaik mellett adományokból finanszírozták a családok Philadelphiában tartott világtalálkozójára vezető útjukat.

Tizenkét határon keltek át a 35 éves járművel, vendéglátó családok tucatjainál szálltak meg, rengeteg várost néztek meg, és útjukat online dokumentálták. Egy távoktató program segítségével maguk tanították gyermekeiket, a tizenkét éves Calát, a nyolcéves Dimast, az ötéves Miát és a hároméves Carmint.

Vasárnap reggel hatkor csöngött a telefonjuk, hogy Ferenc pápa látni akarja őket a Szent Borromeo Károly Szemináriumban, ahol a hétvégén megszállt.

A pápa azt mondta a családnak, hogy nyomon követte az útjukat – adták hírül egy Facebook-bejegyzésben.

Forrás és fotó: AP

Magyar Kurír
(asz)

Kapcsolódó fotógaléria