Udvardy György megyéspüspök Pro Universitate Quinqueecclesiensi kitüntetésben részesült

Hazai – 2015. szeptember 2., szerda | 16:42

Tanévnyitó ünnepi szenátusi ülést tartott a Pécsi Tudományegyetem. Az ünnepségen vehette át Udvardy György pécsi megyéspüspök az intézmény szenátusának Pro Universitate Quinqueecclesiensi kitüntetését – tájékoztat a Pécsi Egyházmegye.

A Pécsi Tudományegyetem szeptember 1-jén tartotta tanévnyitóját és ünnepi szenátusi ülését a Dr. Halasy-Nagy József Aulában. A rendezvényen Bódis József, az intézmény rektora köszöntötte a vendégeket, majd megnyitotta a tanévet.

Az ünnepség kitüntetések átadásával folytatódott. A Pécsi Tudományegyetem szenátusa Pro Universitate Quinqueecclesiensi kitüntetést adományozott Udvardy György pécsi megyéspüspöknek, aki jelentős mértékben elősegíti az egyetem jó hírnevének öregbítését, hazai és külföldi elismertségét; az egyetem részére jelentős szolgálatot tett, és kiemelkedő szerepet töltött be az egyetem társadalmi kapcsolatainak fejlesztésében.

A szenátus Pro Universitate Quinqueecclesiensi kitüntetést adományozott továbbá Kosztolányi György Széchenyi-díjas tudósnak, az MTA Pécsi Területi Bizottsága elnökének, a PTE Általános Orvostudományi Karának emeritus professorának, korábbi rektorhelyettesnek, a Pécsi Tudományegyetem és jogelőd intézményei érdekében kifejtett tudományos, oktatói és vezetői tevékenysége elismeréseként.


A Pécsi Tudományegyetem szenátusa Geresdi István egyetemi tanárnak az intézményben 2007–2013 között végzett kimagasló vezetői tevékenysége elismeréseként a decan emeritus címet és az egyetem emlékgyűrűjét adományozta.

Az ünnepségen a kitüntetések mellett tizennégy oktató vehette át egyetemi tanári kinevezését.

Fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria