Új liturgikus teret áldottak meg a nemesbődi plébániatemplom búcsúünnepén

Hazai – 2015. október 7., szerda | 17:40

A Vas megyei Nemesbődön hosszú évek óta a Szent Mihály napját követő vasárnapon tartják a plébániatemplom búcsúünnepét. Október 4-én új liturgikus teret áldottak meg a Szombathelyi Egyházmegye területén fekvő település templomában.

Az új liturgikus teret az ünnepi szentmisén áldotta meg Császár István püspöki helynök. A helyi közélet képviselői és a meghívott vendégek mellett a templomot megtöltötték a hívek és a faluból elszármazottak.

A korábbi liturgikus berendezés a II. vatikáni zsinat után készült, több évtizeden át szolgált a templomban, de sem arányaiban, sem formájában, sem anyagában nem felelt meg a mai kor, a templom és a hívek liturgikus igényeinek. Az előkészületek és a munkálatok mintegy fél évet vettek igénybe. Új ambó, oltár, keresztelőkút, húsvéti gyertyatartó, papi szék és ministránsszékek kerültek a templomba. Kialakításában és megformálásában az új liturgikus tér követi a templom stílusát és formavilágát. Méreteiben és arányaiban illeszkedik az épület struktúrájához, ugyanakkor a mai kor igényeinek és liturgikus elvárásainak is eleget tesz.

Zakó Jenő plébános – aki a terveket készítette – köszönetet mondott a nemesbődi híveknek, hisz az ő adakozásuknak köszönhetően valósulhatott meg a felújítás.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria