Új vezető a szatmári Caritas élén

Külhoni – 2014. október 18., szombat | 12:04

Sajtótájékoztató keretében mutatták be október 17-én a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet jelen állapotát, valamint tájékoztattak a vezetőségben történt változásról – tájékoztat a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye.

A szatmárnémeti püspöki palota konferenciatermébe tartott sajtótájékoztató elején Schönberger Jenő püspök köszöntötte a sajtó képviselőit. Kiemelte: a Caritas célkitűzései 2000 év óta nem változtak. Az egyháznak az evangélium hirdetése mellett konkrét jeleit kell adnia a szeretetnek, az irgalmasság cselekedeteivel. Mindkét cél egyformán fontos.

Schönberger Jenő visszatekintett a szatmári egyházmegyei Caritas Reizer Pál püspök idején történt alapítására, és elmondta, jónak ítéli a Caritas eddigi működését. Végül reményét fejezte ki, hogy a jövőben is hasonlóan sikeresen fejlődik majd a szervezet, és hangsúlyozta, hogy az egyházmegye mindig részt kíván venni a rászorulók megsegítésében.

A sajtótájékoztatón bemutatták a Caritas jövőbeli terveit, felvázolták az irányvonalakat, és tájékoztattak arról, hogy 2014. október 1-jétől Láng László váltotta Löchli Terézia Tündért a vezérigazgatói tisztségben.

Löchli Terézia Tündér a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet eddigi fejlődéséről, a szociális szolgáltatásokról beszélt, és visszatekintve munkájára kiemelte: egy gazdaságilag és struktúrájában is stabil szervezetet ad át.

Láng László elmondta, hogy szeretne folytatni minden jó kezdeményezést, minden drasztikus, hirtelen változtatást kerülve, valamint kifejezte reményét, hogy Löchli Terézia Tündér munkájával és tapasztalataival továbbra is segít a szatmári Caritast.

A sajtótájékoztató a sajtó képviselőinek kérdéseivel zárult.

Fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria