Újrakoronázták a Fatimai Szűzanya szobrát Balatonfűzfőn

Hazai – 2017. december 15., péntek | 14:40

December 7-én, Szeplőtelen Fogantatás főünnepének előestéjén a balatonfűzfői plébániatemplomban mutatott be szentmisét Márfi Gyula veszprémi érsek. A főpásztor a szertartás keretében megáldotta a Fatimai Szűzanya szobrának felújított koronáját és újrakoronázta a szobrot.

A szertartáson Laposa Norbert plébániai kormányzó, valamint Stadler László Dezső koncelebráltak.

Márfi Gyula szentbeszédében a Szűzanya fogantatásának ünnepéről, annak fontosságáról beszélt. Rámutatott: A Szűzanya volt az a talpalatnyi föld a bűnnel elárasztott világon, amely méltó volt arra, hogy fogadja Istennek legszentebb fiát. Itt vetette meg lábát az Úr egy szent helyen, a Szűzanya szíve alatt, és innen indult el világot megváltó útjára. Nekünk, ma élő embereknek nagyon fontos, hogy bűntől szennyezett világunkban, amelynek részesei vagyunk, kérjük a Szűzanya közbenjárását, hogy valamennyire mi magunk is tudjunk Isten gyermekeinek módjára, megtisztult lélekkel élni.

Laposa Norbert plébániai kormányzó megköszönte a rózsafüzér-társulat tagjainak, hogy kezdeményezése mellé álltak, és adományaikkal segítették a korona felújítását. Köszöntötte a balatonfüredi, balatonalmádi, vörösberényi, veszprémi, valamint a filiákból érkezett híveket és örömét fejezte ki, hogy közösen ünnepelhettek.

A szentmise végén Márfi Gyula érsek megáldotta a templomkertben felállított városi betlehemet is.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria