Úton vannak Krakkó felé a szatmári egyházmegye fiataljai is

Kitekintő – 2016. július 25., hétfő | 19:10

Negyven fiatal indult autóbusszal július 25-én, hétfőn reggel Krakkóba a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyéből. A szatmári zarándokok katekéziseken vesznek részt, és együtt virrasztanak majd a Szentatyával az Ifjúsági Világtalálkozó napjaiban.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegyéből további tizenhárom fiatal is útnak indul majd július 28-án, csütörtökön, más erdélyi fiatalokkal együtt a Márton Áron-emlékév programjaihoz kapcsolódva.

A világtalálkozó résztvevői csütörtökön este találkoznak Ferenc pápával, majd együtt virrasztanak vele szombatról vasárnapra virradóra. A vasárnapi zárószentmisét követően pedig az önkéntesek külön is találkozhatnak a Szentatyával.

Az első Ifjúsági Világtalálkozót II. János Pál pápa hirdette meg 1984-ben, amikor a virágvasárnapi eseményre Rómába hívta a fiatalokat, hogy egy egyszerinek tervezett nemzetközi rendezvény keretében közösen ünnepeljék meg a Szentatyával a megváltás évének lezárását. Köszönhetően a fiatalok lelkesedésének és a résztvevők nagy számának, a pápa 1985-ben meghívta a világ minden fiatalját egy újabb összejövetelre, majd hivatalos úton is kezdeményezte a katolikus Ifjúsági Világtalálkozó megünneplését. Azóta nemzetközi szinten két-három évente rendezik meg az IVT-t.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria