Változások és kinevezések a Magyar Szalézi Tartományban 2015-ben

Megszentelt élet – 2015. július 31., péntek | 19:03

A Magyar Szalézi Tartomány tájékoztat a tartomány életében bekövetkező változásokról.

A rendfőnök és az egyetemes tanács, miután a tartományi tanács hozzájárult, jóváhagyta a következő javaslatot:
2015. június 5-én a rendfőnök és tanácsa kánonilag bezárta a Budapest-Clarisseum Szent István király Szalézi Rendházat.

2015. június 2-án Fülöp Tibor, kérvénye alapján, a tartományfőnök és tanácsa egyetértésével, miután a rendfőnökség hozzájárult, szalézi testvér lett.

A rendfőnök és tanácsa, a tartományfőnök és tanácsa kérvénye alapján egy évre megalapította Szombathelyen a noviciátust, és kinevezte Puthukulathil Sabu Joseph atyát novíciusmesterré.

A bíboros jóváhagyta a következő javaslatot:

Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek kinevezte Depaula Flavio Silvio atyát a Budapest-Újpest-Clarisseum Szent István Király Plébánia „Ad personam” plébániai kormányzójává.

Ábrahám Béla tartományfőnök, miután a tartományi tanács hozzájárult, kinevezte a következő személyeket:

Miután a rendfőnök megszüntette a Budapest-Clarisseum Szent István király Szalézi Rendházat, áthelyezte Bíró Lóránt Károly atyát a Budapest-Tartományfőnökség Szalézi Rendházba.

Kinevezte Kukuczka Robert atyát a Budapest-Óbudai Szalézi Rendházba, a Segítő Szűz Mária Lelkészség, az Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és Óvoda és a Budapest-Clarisseum Szent István Király Plébánia kisegítő lelkészévé és lelkipásztori feladatokkal bízta meg.

Miután visszatért a torinói Bosco Szent János Nemzetközi Szalézi Rendházból, áthelyezte Fülöp Tibor szalézi testvért a kazincbarcikai Szent József Szalézi Rendházba és kinevezte a rendház oratóriumvezetőjévé, zenei tanulmányokkal és plébániai zenei feladatokkal bízta meg.

Miután befejezte filozófiai tanulmányait a Pápai Szalézi Egyetemen, áthelyezte Jani Áron szalézi testvért a Budapest-Óbudai Szalézi Rendházba és kinevezte a rendház oratóriumvezetőjévé, valamint tanulmányai befejezésével bízta meg.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Fekete László Csaba és Juhász Márton 2015. szeptember 8-án megkezdik a noviciátust a római Genzanóban. 2015. június 29-én Colle Don Boscón nyelvkurzuson vesznek részt. Kísérjük őket imádsággal, hogy ismerjék meg Don Boscót és a Szalézi Társaságot.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Kővári László 2015. szeptember 1-jén megkezdi a noviciátust Szombathelyen. Kísérjük őt imádsággal, hogy ismerje meg Don Boscót és a Szalézi Társaságot.


Depaula Flavio Silvio
tartományi ekonómus
tartományi titkár

 

Kapcsolódó fotógaléria