Véget ért a levelező zarándoklat a Szatmári Egyházmegyében

Külhoni – 2014. december 9., kedd | 9:02

A levelező zarándoklat elnevezésű hitismereti játékban sikeresen szerepelt gyerekeket jutalmazza a napokban a szatmári római katolikus püspökség ifjúsági irodája – tájékoztat Szatmári Egyházmegye honlapja.


Immár hetedik éve zajlik sikeresen a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében a levelező zarándoklat, egy hitismereti játék, amely a másodikostól a hetedik osztályos korosztályig szólítja meg a gyerekeket az egyházmegye számos pontjáról. Idén tizenkilenc plébánia nyolcszáz gyereke jelentkezett plébánosain, hitoktatóin keresztül a püspökség ifjúsági irodájánál. Az egyházi év során öt feladatlapot kaptak a tematikus évhez, bibliai részekhez, szentekhez kapcsolódó kérdésekkel, keresztrejtvénnyel. Mindig érkezett számukra úgynevezett erénygyakorlat is, amely otthon, az iskolában, a baráti körben való jó cselekedetekre buzdította a kis tanúságtevőket.

Visszaküldték a megválaszolt feladatlapokat, az erénygyakorlat során szerzett élményeiket, tapasztalataikat szintén papírra vetették. Az ifjúsági iroda referensei, Csiszár Lóránt és Tyukodi Beáta SJC ez alapján választották ki azt a hatszázötven legügyesebb gyereket, akiknek könyvekből és édességekből álló jutalomcsomagokat állítottak össze. Ahogy a referensek elmondták, a levelező zarándoklat minden évben sikeres, általa sikerül a kicsik hitét erősíteni, és a tematikus év üzeneteit is közelebb vinni hozzájuk.

Fotó: Szatmáriegyházmegye.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria