Véget ért a pozsonyi magyar nyelvű teológiai szabadegyetem első tanéve

Külhoni – 2016. június 28., kedd | 9:49

Befejeződött az első tanév a pozsonyi magyar nyelvű teológiai és szentírás-tudományi szabadegyetemen, amelyet a Nagyszombati Egyetem pozsonyi székhelyű teológiai kara a budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolával együttműködve indított a 2015/2016-os tanévben.

A szabadegyetem – amelyre negyven év feletti, érettségi vizsgával rendelkező érdeklődők jelentkezhettek – lehetőséget kínált újabb ismeretek elsajátítására a szentírás-tudomány, a spiritualitás, az erkölcstan, az egyháztörténelem, a liturgika és a dogmatika területén. Minden szombati találkozáskor alkalom nyílt magyar nyelvű szentmisén is részt venni.

A kezdeményezés iránt nagy érdeklődés mutatkozott, több mint hatvan beiratkozott hallgatója volt a képzés első évfolyamának, akik rendszeresen részt vettek az előadásokon, amelyeket magyarországi vendégprofesszorok tartottak.

Ősztől újabb előadás-sorozat veszi kezdetét. Hasonló formában és tantárgyakkal, de új témákkal, így a már múlt évben is bekapcsolódott hallgatókat, valamint új érdeklődőket egyaránt várnak a magyar nyelvű szabadegyetemre.

Az időpontokról és a jelentkezés részleteiről és feltételeiről bővebb tájékoztatást nyújt a pozsonyi magyar katolikusok honlapja.

Forrás és fotó: Pozsonyikatolikusok.sk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria