Véget ért az egyházmegyei zenei tábor Nagyváradon

Külhoni – 2015. július 3., péntek | 14:37

Szabó Ervin bihari plébános mutatta be az idei zenei tábor záró hálaadó szentmiséjét június 27-én a váradi székesegyházban – adta hírül a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A június 22. és 27. között megtartott tábort a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye zenei központja és Oláh Gabriella székesegyházi kántor szervezte. Közel kilencven óvodás és kisiskolás gyermek vett részt az idén második alkalommal megrendezett közösségi összejövetelen.


A vincés nővérek nagy segítséget nyújtottak a foglalkozások lebonyolításában: Klára nővér a táncoktatást koordinálta, Rafaella nővér a kézműves-foglalkozást vezette, Szerafina nővér pedig gyerekdalokat tanított. Szabó Ervin mindennap vidám hangulatú, interaktív hittanórákat tartott. A Várlak Egyházmegyei Ifjúsági Központ fiataljai is nagy segítséget nyújtottak, sokat foglalkoztak a gyerekekkel.

Minden nap programjában szerepelt gitározás, énektanulás, kézműves-foglalkozás, táncoktatás, és sok más közösségi eseményre is sor került. A szervezők zenekarokat, zenészeket, előadóművészeket hívtak meg, hogy kedvet ébresszenek a gyermekekben a zenével való komolyabb foglalkozáshoz.

Az utolsó napon a szülők is ellátogathattak a táborba, hogy meghallgassák gyermekeik előadását.

Fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria